Sosyal Medya

Güncel

Adil Öksüz’ün bacanağı yahut Mustafa Özcan’ın kuryesi!

'15 Temmuz darbe kalkışması gecesinin imamı Adil Öksüz’ün kaçmasına yardım edenler arasında “gazeteci” Erdal Şen de vardı. 9 Ağustos 2016’da tutuklanan Şen, Adil Öksüz’ün bacanağıdır.'



Tamer Korkmaz / Yeni Åžafak

Paralel Yapı’nın Erdal’ı, Zaman’ın “BaÅŸbakanlık Muhabiri” olduÄŸu dönemde; BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın oturduÄŸu “Keçiören’in Subayevleri semtindeki apartmanın 4 No’lu dairesinde” ikamet ediyordu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Erdal Åžen’den “Adil denilen ÅŸahsı kaçıran gazeteci, bizim apartmanda oturuyordu. KomÅŸumuzdu, yani. Görünürde bize saygıda kusur etmezdi. Bunların hepsi karaktersiz!” diye söz etmiÅŸti. (11 AÄŸustos 2016 tarihli gazeteler)

*

Erdal Åžen, 2012 yılında “Haber Müdürü” sıfatıyla Habertürk gazetesine ışınlandı! Sonrasında; Turgay Ciner’in sahipliÄŸindeki gazetenin “Ankara Temsilcisi” oldu! Son olarak, Paralel’in “filika gazetesi” Meydan’da çalışmıştı.

Åžen’in, ErdoÄŸan’ın BaÅŸbakan iken oturduÄŸu o apartmanda daire tutması tesadüf deÄŸildir.

Erdal Åžen, “Paralel’in Kuryesi” olarak görevlendirilmiÅŸtir.

Bir baÅŸka deyiÅŸle, o apartmana yerleÅŸtirilmiÅŸtir.

En azından “BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ı ziyaret edenleri, gidip gelenleri” Paralel aÄŸabeylerine haber vermek gibi bir “özel görevi” olduÄŸunu söyleyebiliriz.

O dönemde “BaÅŸbakanlık Muhabiri” Erdal Åžen’in “Paralel Yapı imamlarının bir numarası” olarak kabul edilen Mustafa Özcan’dan talimat aldığını öğreniyoruz.

Erdal mı; görünüşte “gazetecilik” yapıyordu; aslında Paralel Kuryelik“özel görevini” icra ediyordu!

Görünürde BaÅŸbakan ErdoÄŸan’a “saygıda kusur etmiyordu”; gelgelelim, Mustafa Özcan’ın “birebir vazifelendirmesiyle” Tayyip ErdoÄŸan’ın aleyhinde konuÅŸlanmış “baÅŸka iÅŸler” çeviriyordu!

*

Mustafa Özcan, Paralel Yapı’nın (FETÖ) kasasıdır.

Paralel hiyerarÅŸide “Türkiye Ä°mamı” olarak yer almıştır ve FETÖ’de Locaefendi’den sonraki ikinci etkili isimdir.

Gülen’in “bir numaralı kuryesi” konumundadır.

Paralel Yapı’nın gizli toplantılarını yaptığı mekânlardan birisi olan Pinhan Restoran’a yönelik soruÅŸturma kapsamında hazırlanan iddianamede, “Türkiye Ä°mamı Mustafa Özcan’ın hesabında“himmetlerden tırtıkladığı 600 milyon Euro olduÄŸu” vurgulanmıştır!

20 Mart 2014 tarihinde NATO’nun merkezinin bulunduÄŸu Brüksel’e kaçan Mustafa Özcan, uzun bir süre Kaynak Holding’in başındaydı.

Ergenekon sürecinden önceki dönemde; Emekli Albay Arif DoÄŸan’ın Paralel Mustafa Özcan’a “askeri danışmanlık” yaptığı ise pek bilinmez!

Ergenekon davasında yargılanıp hapis cezası aldıktan sonra saÄŸlık sorunları nedeniyle tahliye edilmiÅŸ olan ve Ekim 2014’te ölen Arif DoÄŸan “JÄ°TEM’i Ben Kurdum” baÅŸlıklı kitabında derin anılarını anlatmıştı.

*

Ergenekon davasında yargılanmış olan bir baÅŸka emekli asker Kemal Yavuz’un 30 Aralık 2013 tarihindeki vefatının ardından; Evyap Åžirketler TopluluÄŸu’nun baÅŸsaÄŸlığı ilanı Hürriyet gazetesinde 1 Ocak 2014’te yayınlanmıştır:

Emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Evyap’ın Yönetim Kurulu üyesiydi.

Kanaltürk ekranlarında Tuncay Özkan ile birlikte program yapmıştı. Özkan, 2008’de Kanaltürk’ü satın alan Koza Grubu’na (Paralel Akın Ä°pek’e) ekranda teÅŸekkür etmekten yorulmamıştı!

*

Fetullah Gülen Locaefendi, Vatikan’da Papa Ä°kinci Jean Paul ile görüştüğünde ona eÅŸlik eden isimlerden birisi olan Ä°lhan Ä°ÅŸbilen de Evyap ÅŸirketinin yönetim kurulunda yer almıştır.

Dahası; Mister Ä°ÅŸbilen, Evyap Ailesi’nin damadıdır:

Nebahat Evyap İşbilen ile 1996 yılında evlenmiştir.

28 Temmuz 2017 tarihli bir haberde “Ä°lhan Ä°ÅŸbilen’in eÅŸinin mal varlığına el konulduÄŸundan” söz ediliyordu:

Nebahat Evyap Ä°ÅŸbilen, bir bankadan 5 milyon 876 bin 664 lira Ã§ekmek isteyince; yaÅŸlılık aylığı dışındaki tüm hesaplarına ve sahibi olduÄŸu ÅŸirketlerdeki hisselerine tedbiren el konulmuÅŸ!

Kaynak: Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.